Fàbrega, Jaume
(Vilavenut, Pla de lEstany, 1948) és historiador, escriptor, periodista i consultor gastronòmic. Va ser professor de la Universitat de Girona (UdG) i de lEscola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on impartia lassignatura de Gastronomia i Vins. Ha impartit cursos de doctorat i màsters de Gastronomia i Vins a les universitats de València i Alacant, a la Universitat Catalana dEstiu (UCE), a la Universitat de Vic i en altres centres acadèmics, i fa conferències arreu dels Països Catalans. Ha publicat més de vuitanta llibres entre els quals quatre enciclopèdies de gran format, considerades obres de referència, que han estat mereixedors dun gran nombre de premis. En aquesta mateixa col·lecció ha publicat La cuina antiga, La cuina medieval i renaixentista, La cuina del 1714, La cuina modernista, La cuina de la Costa Brava i La cuina del Camp de Tarragona.