GARCÍA PETIT, ÀNGEL
Àngel García Petit (Barcelona, 1954 ? Sabadell, 2019). Es va llicenciar en Farmàcia per la Universitat de Barcelona i en Enologia per la URV de Tarragona. Va treballar en activitats relacionades amb la sanitat, la docència i l'enologia. Va ser professor de Viticultura i Enologia al Curs d'Especialització de Sommeliers de l'ESHIT Sant Ignasi de Barcelona, comentarista enològic de la revista Cuina durant els darrers 15 anys, responsable enològic de l'empresa d'enoturisme Viemocions, de la qual també en va ser cofundador, i assessor d'un celler del Baix Empordà. Així mateix, va ser divulgador i escriptor habitual d'articles en diversos mitjans de comunicació, com les revistes digitals Vadevi o Cupatges. Participava com a jurat en diversos concursos del món del vi i la gastronomia, com ara Premis Vinari dels vins i del vermut, Concurs de Ratafia, Concurs de Joves Cuiners i Cambrers, etc. També organitzava i participava en moltes xerrades i cursos de tast. Va publicar dos llibres: 100 coses que cal saber dels vins (Cossetània Edicions, 2014), del qual se n'han fet tres edicions, i La volta a Catalunya en 50 vins (Larousse, 2018).