Licors tradicionals, aiguardents i vins generosos. Priorat - Terra Alta - Ribera

Priorat - Terra Alta - Ribera d¿Ebre

Autor: Figueras Torruella, Anna

Sección: GASTRONOMÍA - COCINA GRAL

Licors tradicionals, aiguardents i vins generosos. Priorat - Terra Alta - Ribera

Licors tradicionals, aiguardents i vins generosos. Priorat - Terra Alta - Ribera

17,00€ IVA INCLUIDO

Editorial:
-
Publicación:
01/02/2012
Colección:
REBOST I CUINA
Ver ficha completa

NO DISPONIBLE

Sinopsis

L´elaboració casolana de licors era un costum ben arrelat, encara que a poc a poc s´ha anat perdent. Les receptes es transmetien d´una generació a l´altra gairebé com si de secrets de família es tractés. En aquest llibre s´han recuperat fórmules de licors d´herbes aromàtiques, com la ratafia; licors de fruites amb cireres de pastor o magranes; licors de flors, …

L´elaboració casolana de licors era un costum ben arrelat, encara que a poc a poc s´ha anat perdent. Les receptes es transmetien d´una generació a l´altra gairebé com si de secrets de família es tractés. En aquest llibre s´han recuperat fórmules de licors d´herbes aromàtiques, com la ratafia; licors de fruites amb cireres de pastor o magranes; licors de flors, com la d´ametller o la flor de magnòlia, freqüent al Priorat, o licors amb llet com el de cabra de Tivissa. També s´han recollit les formes d´elaboració de vins generosos, licorosos i aromatitzats, a més de remeis populars per alleugerir o curar afeccions. Per acabar hi són presents receptes de pastes i cócs, molt populars a la Ribera d´Ebre, en les quals s´empra l´aiguardent com a aromatitzant. Tampoc hi manca una pinzellada sobre la història dels destil·lats. Malgrat que fou durant el segle XVIII quan les terres del sud de Catalunya jugaren un paper internacional gràcies al comerç de l´aiguardent, els millors moments del sector es viuran a finals del segle XIX, quan es consolida una indústria potent d´alcohols, els licors es posen de moda com a beguda i sorgeixen fàbriques amb produccions locals pròpies de força prestigi. Licors i destil·lats són expressions d´un passat, d´un patrimoni enològic i etnològic que cal conèixer i que avui torna a agafar empenta.
Leer más

Más información del libro

Licors tradicionals, aiguardents i vins generosos. Priorat - Terra Alta - Ribera

Editorial:
-
Fecha Publicación:
Formato:
Normal tapa blanda (libros)
ISBN:
978-84-92811-36-6
EAN:
9788492811366
Nº páginas:
0
Colección:
REBOST I CUINA
Lengua:
CATALAN
Alto:
230 mm
Ancho:
145 mm
Sección:
GASTRONOMÍA
Sub-Sección:
COCINA GRAL

Otros libros en GASTRONOMÍA

También te pueden interesar