TEQUILA

La gran beguda mexicana

Autor: M. MURIA, JOSEP

Sección: GASTRONOMÍA - Bebidas, Cócteles, Zumos y Licores

TEQUILA

TEQUILA

12,00€ IVA INCLUIDO

Editorial:
BASE
Publicación:
01/10/2025
Colección:
BASE HISTORICA
Ver ficha completa

ÚLTIMOS EJEMPLARES

Recogida en librería GRATIS

Añadir a la cesta

Sinopsis

El tequila és una beguda alcohòlica que fa cinc-cents anys que es produeix al cor mateix de lestat de Jalisco, a loest de Mèxic, i que ara ja és coneguda arreu del món. En aquest llibre, lautor nexplica lorigen, lelaboració, els diversos tipus que sen produeixen i com, al llarg de la història, ha passat per moments obscurs, fins al …

El tequila és una beguda alcohòlica que fa cinc-cents anys que es produeix al cor mateix de lestat de Jalisco, a loest de Mèxic, i que ara ja és coneguda arreu del món. En aquest llibre, lautor nexplica lorigen, lelaboració, els diversos tipus que sen produeixen i com, al llarg de la història, ha passat per moments obscurs, fins al punt que ell mateix, juntament amb alguns productors, va aconseguir salvar el tequila de la degradació causada per una falsificació en massa. A partir dels anys noranta es van imposar els controls de qualitat i, fins ara, no ha deixat de créixer la producció i lexpansió arreu. Avui en dia, el tequila és un autèntic representant de les arrels i la cultura mexicanes, en bona part gràcies als beneficis que comporta si es consumeix amb mesura.
Leer más

Más información del libro

TEQUILA

Editorial:
BASE
Fecha Publicación:
Formato:
Normal tapa blanda (libros)
ISBN:
979-13-87728-11-3
EAN:
9791387728113
Nº páginas:
96
Colección:
BASE HISTORICA
Lengua:
ESPAÑOL
Alto:
24 mm
Ancho:
16 mm
Sección:
GASTRONOMÍA
Sub-Sección:
Bebidas, Cócteles, Zumos y Licores
José M. Murià va néixer a Mèxic lany 1942, poc després de larribada dels seus pares com a refugiats. Té, doncs, la nacionalitat mexicana i no en vol cap altra. En tot cas, si es pogués, demanaria la catalana És professional de la història de lestat de Jalisco, on va fer la carrera abans de doctorar-se a la capital del país, al Colegio de México, que acollia els republicans peninsulars que van aconseguir fugir del feixisme. Durant cinquanta-dos anys ha treballat com a investigador a la delegació de Jalisco de lInstitut Nacional dAntropologia i Història, on sha guanyat la distinció d«emèrit». És membre de lInstitut dEstudis Catalans i de les acadèmies mexicanes dHistòria i de la Llengua. Durant tretze anys va ser president del Colegio de Jalisco. Ha escrit nombrosos llibres sobre la història de Jalisco, a més de petits textos sobre lajuda mexicana als republicans catalans i sobre la presència daquests al seu país.

Otros libros en GASTRONOMÍA

También te pueden interesar