EL SAGRAT

SOBRE ELS TRETS RACIONALS I IRRACIONALS DE LA IDEA DEL DIVÍ

Autor: OTTO, RUDOLF

Sección: RELIGIONES - Religión Cristiana

EL SAGRAT

EL SAGRAT

20,50€ IVA INCLUIDO

Editorial:
FRAGMENTA EDITORIAL
Publicación:
23/03/2021
Colección:
BIBLIOTECA DE PENSAMENT CONTEMPORANI
Ver ficha completa

NO DISPONIBLE

Sinopsis

¿Què vol dir que algú, en algun moment únic de la seva vida, se senti travessat per una força que sembla superior però que no se sap què és? Les teologies més refinades de la trinitat i la providència no ho expliquen. La raó no ho explica. Rudolf Otto es proposa, en aquest llibre, aclarir aquesta experiència, l’experiència del sagrat. …

¿Què vol dir que algú, en algun moment únic de la seva vida, se senti travessat per una força que sembla superior però que no se sap què és? Les teologies més refinades de la trinitat i la providència no ho expliquen. La raó no ho explica. Rudolf Otto es proposa, en aquest llibre, aclarir aquesta experiència, l’experiència del sagrat. Per fer-ho, ha d’allunyar-se de l’argot teològic, deixar de banda les claredats parcials de les racionalitzacions, per crear un llenguatge més ajustat a la vivència religiosa, universal i concreta alhora. El tema central d’El sagrat és la tensió entre els factors racionals i irracionals en l’evolució de la religió, una tensió que es troba d’alguna manera en totes les tradicions espirituals, però especialment en el cristianisme. Sense fer cap al·legat irracionalista, Otto defensa el dret de l’ésser humà als factors irracionals, i els sotmet a anàlisi. Ho fa alhora d’una manera vivencial, partint de la pròpia experiència del sagrat i apel·lant a la dels lectors. Aquest llibre no sols pot ajudar a comprendre la intuïció humana d’allò que és totalment altre, sinó que també ens mostra, com diu Raül Garrigasait a la Introducció, «un camí per reconnectar la nostra experiència amb l’herència cultural que hem rebut».
Leer más

Más libros de OTTO, RUDOLF

  • LO SANTO

    NO DISPONIBLE

    LO SANTO

    12,00€ IVA INCLUIDO

Más información del libro

EL SAGRAT

Editorial:
FRAGMENTA EDITORIAL
Fecha Publicación:
Formato:
Normal tapa blanda (libros)
ISBN:
978-84-17796-46-4
EAN:
9788417796464
Nº páginas:
0
Colección:
BIBLIOTECA DE PENSAMENT CONTEMPORANI
Lengua:
CATALAN
Alto:
130 mm
Ancho:
210 mm
Sección:
RELIGIONES
Sub-Sección:
Religión Cristiana
Rudolf Otto Peine (Alemanya), 1869 - Marburg (Alemanya), 1937 Filòsof, historiador de les religions i teòleg protestant. Va estudiar teologia i filosofia a les universitats d’Erlangen i Göttingen. Persona poliglota, es va interessar pel sànscrit i per la mística hindú. Va viatjar arreu del món, fins a l’Índia i el Japó, per entrar en contacte amb altres vivències religioses. Després de la Primera Guerra Mundial va promoure el diàleg interreligiós des de la seva càtedra de teologia de la Universitat de Marburg. La seva obra més coneguda, Das Heilige, que avui presentem traduïda per primer cop al català, és una de les exploracions més profundes i influents del concepte de sagrat. Raül Garrigasait Solsona, 1979 Escriptor i hel·lenista, és doctor en filologia clàssica per la Universitat de Barcelona.

Otros libros en RELIGIONES

También te pueden interesar