Dona Vida Llibertat

Autor: Satrapi, Marjane

Sección: CÓMICS E ILUSTRADOS - Cómics Adultos

Dona Vida Llibertat

Dona Vida Llibertat

32,00€ IVA INCLUIDO

Editorial:
EDITORIAL FINESTRES
Publicación:
01/11/2023
Colección:
SIN COLECCION
Ver ficha completa

ÚLTIMOS EJEMPLARES

Recogida en librería GRATIS

Añadir a la cesta

Sinopsis

Mahsa Jina Amini va néixer lany 2000 a Saqqez, a la província del Kurdistan, al nord de lIran. En el transcurs dun viatge a Teheran amb el seu germà per visitar uns familiars, va ser detinguda per la policia de la moral per no dur «bé» el vel. Mahsa Amini va rebre cops al cap amb tanta força que va …

Mahsa Jina Amini va néixer lany 2000 a Saqqez, a la província del Kurdistan, al nord de lIran. En el transcurs dun viatge a Teheran amb el seu germà per visitar uns familiars, va ser detinguda per la policia de la moral per no dur «bé» el vel. Mahsa Amini va rebre cops al cap amb tanta força que va entrar en coma i tres dies després va morir a lhospital. Era 16 de setembre del 2022 i la seva mort va ser el tret dinici duna onada de protestes arreu del país que ha esdevingut una revolució feminista sense precedents. Aquest és un dels capítols duna obra col·lectiva que fa un recorregut per la història recent dIran. Sota la direcció de la reconegudíssima Marjane Satrapi, els autors i autores daquest compendi ens acompanyen, a través de les seves historietes, a fixar la mirada en els diversos interrogants daquesta revolució contemporània. Qui mana a lIran? Com opera la censura? Què implica manifestar-se en contra del règim en lactualitat? Quina és la realitat a la presó dEvin, que congrega manifestants, artistes i presoners polítics? Com actua la diàspora iraniana? Què implica aquesta revolució? Per què segueix vigent avui dia el crit Dona Vida Llibertat?
Leer más

Más libros de Satrapi, Marjane

Todos los libros de Satrapi, Marjane

Más información del libro

Dona Vida Llibertat

Editorial:
EDITORIAL FINESTRES
Fecha Publicación:
Formato:
Normal tapa dura (libros)
ISBN:
978-84-19523-12-9
EAN:
9788419523129
Nº páginas:
284
Colección:
SIN COLECCION
Lengua:
CATALAN
Alto:
24 mm
Ancho:
17 mm
Sección:
CÓMICS E ILUSTRADOS
Sub-Sección:
Cómics Adultos
Marjane Satrapi va néixer el 1969 a la ciutat de Rasht, a lIran, en una família acomodada i progressista. Degut al context polític inestable en els anys posteriors a la revolució del 1980, Satrapi marxa a viure a Viena per seguir els seus estudis secundaris. De tornada a lIran, es matricula a Belles Arts a la Universitat de Teheran, on cursa el màster en Comunicació Audiovisual. El 1994 es trasllada a França, país on resideix actualment, i estudia Arts Decoratives a Estrasburg. A França entra en contacte amb Christophe Blain, autor de El món sense fi (Editorial Finestres, 2022), peça clau que la posarà en contacte amb el col·lectiu LAssociation. Sota aquesta empara, comença a publicar els volums de Persepolis, la seva reconegudíssima obra convertida en un clàssic del mitjà. Lautora també ha publicat Broderies (2003) i Poulet aux prunes (2004) i ha adaptat Persepolis al cinema. Lèxit i el reconeixement internacional fan daquesta autora un dels pilars del còmic a nivell mundial i una de les veus de referència del novè art. Marjane Satrapi és la coordinadora daquest àlbum col·lectiu que neix amb lobjectiu dexplicar la complexitat i els matisos del que passa a lIran per a lectors no iranians. Alhora, Dona Vida Llibertat és també una demostració de suport al poble iranià a través de lart i el talent dautors i autores darreu.

Otros libros en CÓMICS E ILUSTRADOS

También te pueden interesar